Cart 0
 

"V začetkih najinega dela sva se osredotočala na manjše samostojne kose pohištva iz masivnega lesa, ki so spojeni z lesnimi zvezami, imajo neomejen rok trajanja in mejijo na področje uporabne umetnosti.

Ko sva naletela na vprašanje, ali bi zasnovala in izdelala tudi leseno kuhinjo, sva bila sprva skeptična - kljub temu, da so kuhinje največji in najpogosteje uporabljen kos pohištva v našem domu, so še vedno povečini izdelane iz drugorazrednih materialov, ki so med seboj slabše spojeni in povprečno ne presežejo življenjske dobe 10 let.

Začela sva razmišljati, kako narediti kuhinjo tako, kot je narejeno pohištvo višjega razreda - s trdnimi zvezami in masivnim lesom - brez da bi ustvarila cenovno nedostopen izdelek.

S praktičnim delavniškim procesom raziskovanja sva prišla do lastne zasnove, ki združuje tradicionalni pristop konstruiranja pohištva z modernimi strojnimi rešitvami. Razvila sva prilagodljiv kuhinjski sistem, ki uporablja neoporečne materiale in zagotavlja visoko kvaliteto končnega izdelka."

 
DSCF2518.jpg
 
 
 

Lesene delovne površine

Pulti iz 4 cm debelega masivnega lesa so odporni na vsakdanjo uporabo in neoporečni v kontaktu s hrano - zaščiteni so z naravnimi olji in voski, ki les ščitijo tudi pred zahtevnimi madeži (npr. rdečega vina). Praske in odrgnine, ki nastanejo skozi čas, se lahko enostavno popravi, po večih letih pa lahko pulte tudi v celoti prebrusimo, na novo zaščitimo in jim povrnemo svež izgled.

V kolikor res ne želite lesenega pulta, ga lahko (s pomočjo zunanjih obrtnikov) zamenjamo s kamnitim, kovinskim ali drugačnim.

 
interier 1_masivno pohistvo_studio moste_16.jpg
 
 
 
Interier1-StudioMoste-wip-8.jpg
 

Lesena podkonstrukcija

Skeletna palična podkonstrukcija ne potrebuje vpasovanja in dolgotrajne montaže, ampak se z nastavljivimi nogami in hrbtnimi distančniki prilagodi neravnim tlem in zidovom, kamor se pritrdi in zagotavlja stabilno podporo za pulte in lebdeče elemente. Podkonstrukcija je v celoti izdelana iz hrastovega lesa in spojena s trdnimi lesnimi zvezami.

 
 
 

Leseni predali

Od vseh elementov v pohištvu so predali najbolj prijazni za uporabo, saj preprečujejo nepotrebno sklanjanje in plezanje v zadnje dele omar. Leseni predali s skritimi vodili in polnim izvlekom imajo celotno vsebino svetlo in pregledno, dodatno pa jih lahko urejamo z dodajanjem razdelilnikov in organizatorjev.

 
interier 1_masivno pohistvo_studio moste_14.jpg
 
 
 
studio-moste-kuhinje-stene.jpg
 

Ločeni stenski elementi

Zaprte stenske omarice, ki so bile še nekaj let nazaj nujni element vsake kuhinje, smo nadomestili z odprtimi in vizualno lažjimi elementi. Stenski del vsake kuhinje oblikujemo posebej, glede na kontekst prostora ter želje in potrebe naročnika, vanje pa lahko vgradimo tudi osvetlitev delovnega pulta.

 
 
 
 

Detajli po meri

V dosednjih kuhinjah smo razvili nekaj detajlov, kot so poglobljeni ročaji predalov, držala za vinske steklenice, organizatorji predalov za pribor in intregrirane rezalne površine - ves čas pa razvijamo in dodajamo nove.

 
interier 1_masivno pohistvo_studio moste_10.jpg
 
 
 
interier 1_masivno pohistvo_studio moste_12.jpg
 

Modularna zasnova

Vsaka kuhinja je oblikovalski projekt zase in zahteva drugačno postavitev elementov, zato kuhinjski sistem nima standardnih elementov omejenih širin, globin in višin. Modularna podkonsktrukcija omogoča poljubne dimenzije in razporeditve posameznih elementov, brez slepih front in neizkoriščenih, praznih prostorov.

 
 
 

Sodobnost in tradicija

Uporabljamo masiven les, naravna olja in številne obrtniške tehnike, ki so jih poznali že pred nekaj stoletji - kljub temu pa verjamemo, da morajo biti sodobni izdelki po obliki in uporabnosti prilagojeni današnjemu načinu življenja. Zato ne zavračamo uporabe strojnih orodij, gladko tekočih vodil predalov in integrirane LED osvetlitve.

 
Interier1-StudioMoste-wip-2.jpg
 
 
 
 

OPTIMIZIRANA ZASNOVA IN CENA

Kuhinjski sistem je zasnovan iz najmanjšega števila potrebnih elementov in je zato varčen s količino materiala ter količino potrebnega dela v delavnici in na montaži. Ker vse izdelamo sami in v ceni nimamo vštetih posredniških marž, se na koncu izkaže, da je kljub nadstandardim materialom in obrtniškim postopkom tako oblikovana in izdelana kuhinja še vedno v srednjem cenovnem razredu.

 

Podrobneje predstavljene primere posameznih kuhinj si lahko ogledate v galeriji izdelkov: Kuhinja 1, Kuhinja 2, Interier 1

Za več informacij in povpraševanja nas prosimo kontaktirajte.